Kategoriler
MARKALAR
Fiyat Aralığı

Bitki Besinleri ve Gübre Çeşitleri

Günlük hayatta kullanılan süs bitkileri torf veya Coco peat topraklarında yetiştirilir. Bu topraklar çeşitli işlemlerden geçmiştir. Coco peat ve torf topraklarında bolca çiçek besini elementleri bulunur. Bu işlenmiş toprağa rağmen bitkiler büyüyebilmek, çoğalabilmek, çiçeklenebilmek için yeterli elementleri topraktan alamayabilir. Bundan dolayı dışarıdan bitki besini takviyesi gereklidir.

Bitki Besini Ne İşe Yarar?

Süs bitkilerinde kullanılan torf sulak alanlarda yeraltında kalmış bitki ve hayvan artıklarının fosilleşmesi sonucu oluşan toprağa denir. Coco peat toprağı ise hindistan cevizinin artıklarının işlenmesinden sonra elde edilen toprak çeşididir. Çiçek gübresi bakımında verimli toprak çeşitleridir. Tropikal bitki besinleri çiçekli veya çiçeksiz tüm bitki çeşitleri için uygundur. Bütün makro ve mikro besinleri içerir. Bitkilerin doğal dengesinin ayarlanmasını sağlar. Daha sağlıklı, dayanıklı ve aynı zamanda hızlı büyümesini sağlar.

Bitki besini diğer adıyla bitki coşturan olarak geçmektedir. Uzun süre aynı toprakta kalan bitki, zamanla topraktaki besin miktarı yetersiz gelmeye başlar. Bundan dolayı dışarıdan bitki için besin desteği gerekir. Bu bitki besinlerinin içinde ise toprakta yer alan elementlerden demir, fosfor, kükürt, sodyum, potasyum, demir, azot, karbon ve bakır yer alır.

Gübre Ne İşe Yarar?

Gübre, bitkilerin beslenmesi için gerekli olan azot, fosfor ve potasyum gibi elementlerini bol miktarda barındıran bitki besinidir. Gübre, kimyasal elementleri sağlamak için toprağa ilave edilen maddelere denir. Gübreleme işlemi ise gübrelerin toprağa veya doğrudan bitkiye verilmesi işlemine denir. Gübreler yapılarına göre organik ve ticari gübre olarak ikiye ayrılır. Süs bitkileri için çiçek besini kullanmaya dikkat edilmelidir.

Gübre çeşitleri ikiye ayrılır. Bunların ilki olan organik gübre içerdiği besin elementleri ile bitkilerin ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda toprağın fiziksel yapısını gelişmesinde olumlu bir etki sağlar. Organik gübreler kendi aralarında yeşil gübreler, çiftlik gübreleri, kompost ev ve sanayi atıkları olarak sınıflandırılabilir. İnorganik gübre ise bileşimlerinde bir veya daha fazla bitki besin maddesini bir arada bulundurmasıdır. Suda kolayca çözünürler.

Gübre Ne Zaman Atılır?

Bitki besini gübrelerin mahsul zamanından önce mahsullerin miktarını artırmak için gübreleme yapılır. Toprağın karekterine, bitkinin cinsine ve verilecek gübrenin çeşidine göre düzenlemeler yapılır. Gübrelemede önemli olan bitkinin ihtiyacı olan besini vermektir. Bundan dolayı bazı bölgelerde yetiştirilen bitkiler için verilen gübre bir defada ve genellikle ekim ayında verilirken bazı durumlarda bu miktarı bölmek suretiyle verilmesi gerekir.

Gübreleme uygun zamanlarda yapılmalıdır. Gübreleme zamanı gübre çeşitlerine göre farklılık gösterir. Potasyum içerikli gübre toprak analizleri yapıldıktan sonra karar verilmesi gerekir. Azot ise hareketli element olduğu için yağışlarla veya sulamayla birlikte yıkanarak kayıplara neden olurlar. Bu kayıpları önlemek gerekir. Aynı zamanda bitkinin en fazla ihtiyaç duyduğu zamanda verilmesi gerekir. Azot ihtiyacı bir defada veya çeşitli büyüme dönemlerinde verilebilir. İlk gübrelemede gübrenin yarısını kalan diğer yarısını ise büyüme aşamalarına bölerek vermek gerekir.

Grows Family - Hobi Tarım gübre çeşitleri ve kullanım şekilleri

Grows Family - Hobi Tarım Çiçek bakımı ve bitki yetiştirmeye yeni başlayan veya ustalaşmaya başlayanlar için www.growsfamily.com bir çok seçenek sunmaktadır. Sadece çiçekler için değil çam ağaçları veya yeşil yapraklı bitkiler içinde besin takviyesi barındırırlar. Yaprak büyütücü ise bitkilerin daha sağlıklı ve hızlı gelişimini sağlar. Bitkiler daha canlı görünürler. Bir litre suya bir kapak yaprak büyütücü ilave edilerek hazırlanır. Sulama suyu ile birlikte uygulanır.


BİTKİ BESİNLERİ
Ürün FiltreleFiltrele
Toplam 143 Ürün
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.